Moş Crăciun va aduce la Hadâmbu daruri pentru 1.000 de copii

Noutăți > Moş Crăciun va aduce la Hadâmbu daruri pentru 1.000 de copii
23 DEC
Mos Craciun 2016

Moş Crăciun va aduce la Hadâmbu daruri pentru 1.000 de copii


Sărbătoarea Crăciunului adună în fiecare an la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi mii de copii care vestesc Naşterea Domnului Hristos. În dimineaţa zilei de 24 decembrie 2016, în incinta aşezării monahale se organizează o serbare la finalul căreia este aşteptat Moş Crăciun.

Ajutat de obştea mănăstirii, Moşul oferă daruri tuturor copiilor prezenţi. „Sfânta noastră mănăstire pregăteşte an de an cu mare bucurie daruri pentru a le oferi colindătorilor şi copiilor nevoiaşi din parohii.

Timp de un an ne străduim să adunăm banul văduvei pentru a-i bucura pe colindători. Aşteptăm 1.000 de copii în ajunul Crăciunului la Hadâmbu, iar 100 de bătrâni singuri vor primi pachete cu alimente pentru masa de Crăciun. Scopul acestei serbări este acela de a-i îndemna pe colindători să ducă mai departe tradiţia poporului nostru, să păstreze dreapta credinţă, să asculte de părinţi şi să fie prezenţi la sfintele slujbe ale Bisericii. De asemenea, ei sunt îndemnaţi să vestească Naşterea Domnului în casele gospodarilor", a spus arhimandritul Nicodim, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

În a doua zi de Crăciun, paraclisul bisericii mari a Mănăstirii Hadâmbu, închinat Sfântului Nicodim de la Tismana, îşi va serba hramul. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Constantin Ciofu